Sebuah Ikatan Munir & Ayu
Assalamualaikum..Huhh..Alhamdulillah..selamat jua akhirnya perjalananku pergi ke Temerloh dan kembali semula ke Kuala Lumpur...Terima kasih kepada Yang Maha Esa kerana telah melindungi aku sepanjang perjalanan daripada perkara-perkara yang tidak diingini berlaku..Projek untuk kali ini adalah Majlis Pertunangan Norul Huda dan Mohd Munir yang bertempat di Taman Jaya, Temerloh...Best shoot gambar ngan dOrang..tenz gak tO ayu ngan Munir cOz spOrting bile nak merakam kenangan untuk kalian...


Ayu & Munir..2 merpati sejoli yang telah mencipta sebuah kediaman kasih-sayang dan cinta sejak mereka masih belajar di Universiti lagi...Alhamdulillah..Kini telah disatukan dengan ikatan yang sah...iaitu pertunangan...Perbincangan dan penetapan tarikh perkahwinan mereka berdua telah disepakati oleh kedua belah pihak iaitu pada bulan Jun tahun depan...Diharapkan majlis untuk ikatan yang kedua akan tercapai dan dilaksanakan dengan lancar..Mudah-mudahan terbinalah masjid untuk kalian..Amin..

Sekitar perjalanan majlis ini berlangsung, terdapat juga beberapa kesukaran bagi aku..Tetamu yang datang memenuhi ruang tamu memberi kesukaran bagi aku untuk bergerak..Alhamdulillah..tue antara cabaran yang terpaksa aku hadapi untuk mendapatkan gambar yang terbaik..Sebelum berakhirnya majlis,hujan turun dengan begitu lebat membuatkan aku berasa sedikit hampa kerasa memang da kOmperm2 susah nak buat OutdOor..huhu..Syukur ke hadratNya,dOa aku termakbul..hehe..Berhenti jugak hujan walaupOm hari dah semakin petang..Sekitar jam 5petang, kami brgerak ke lokasi outdoor..Aku cuba buat yang terbaik dengan mengambil sudut-sudut yang bekenaan sahaja untuk menyelamatkan baju pengantin daripada basah..huhuu~

Terima kasih di atas layanan keluarga Ayu yang begitu bekerjasama dan melayan aku dengan sebaiknya..Terima kasih pak cik dan mak cik..kerana telah bersusah payah menyediakan lauk kegemaranku iaitu Ikan Patin Masak Tempoyak..Fuhh...Kecurr..hehe..Mak cik,masakanmu akanku kenang..hikhik..sO, nie antara pic yang telah ditembak untuk majlis itu...Layaann...Chaw chin Chow...daaa~assalamualaikum..


psst : nie jerk antara pic yang dapat diupload untuk tatapan kalian..semOga tersenyum pabila melihat hasilnya..hehe~(....da nak tahun baru,cepat2 pikir azam tahun baru laks! =) ...)

ikhlas ,

Syahirah Photography
Labels: , , 2 comments | | edit post
sO..? 
Sebuah Temujanji
Di suatu pagi, kedengaran si merah bernyanyi riang..mendendangkan sebuah lagu pendek..

i never should have waited
so long to say
what i've always known
since the.......
(nyanyian itu dihentikan)

satu pesanan dari seorang teman melalui si merah...

teman : adeq,jOm ikut akak p jln TAR..nak x?
(tangan aku rancak menaip)

aku : ok..bOley jerk..mai amek ira kat umah yer

(lagu itu kedengaran lagi....)

teman : jgn lupe bawak buah hati awak tue...

aku : kOmperm la..mane ley tinggal dia kat umah sensOrang...

.....setelah beberapa minit menunggu,kami ke destinasi itu..Jalan T.A.R...Tar ape?Taring?tarikan?tar jalan?hahaha..yang pasti aku berjalan mendampingi buah hati pengarang peparu yang tergantung erat di bahuku...dan ini hasil yang aku perolehi bersamanya...tenz klik klik..hehe




huhuu..penat seharian berdating ngan buah hati nim..tenz kak fie,ajak ira jenjalan dan menembak sesiapa sahaja yang menggangu pandangan mataku..hehee..sO balik umah,kene belai-belai die nim dulu then make up la pulak..tOuch up mane yang patut...sO,enjOy my pic!daaa~salam...

Psst : jangan lupe bagi pendapat dan nasihat..ikhlas dari :

Syahirah Photography

Labels: , 2 comments | | edit post
sO..? 
Klik..Klik..!! Majlis Pertunangan Asma & Faisal
Alhamdulillah .....Asma dan Faisal akhirnya disatukan dalam ikatan pertunangan....Majlis berjalan dengan lancar walaupOm pada mulanya kamera aku macam nak buat hal..(time2 gini la die nak majuk..huhuuhttp://emo.huhiho.com)...time nak tukar bateri,die plak meragam nak buat kerja jadik susah.,.setelah dibelai-belai akhirnya terpujuk jugak si dia ini..hehe...Aku sayang kamu..sO jangan buat begitu lagi yer...

Berbalik pada majlis, cerita baru yang aku dapat adalah Asma dan Faisal nie merupakan kawan satu sekolah..waahhh..cinta di alam persekolahan nie..Alhamdulillah..semOga kekal hingga ke akhir hayat hendaknya....Penatnye buat part-time nim...hari biasa keje laks..aduhh..tapi xpe..aku gumbira dan sungguh serOnok...Nie antara pic di majlis tersebut..jOm..klik..!! klik..!!








psst : pertengahan bulan nie ade jOb lagi kat Temerloh,Pahang..Temerloh...tunggu aku..!!!aku datang..!!!Doakan aku ya...

http://emo.huhiho.com

Labels: , , 7 comments | | edit post
sO..? 
Akhirnya.........
Hallu...Akhirnya....akhirnya..hehe..Akhirnya termakbul gak pe yang aku nak buat selama neyh..haa..aku buat part-time sekarang...bukan maen2 nim..serius duarius dan berius-rius...Iye la,celah sana celah sini akhirnya ia tertunai jua..hehe...(aku gumbira)..aku jadik photographer..Nie antara pic mase aku amek mase Hari Raya Korban hari tue(xley upload sume cOz banyak sgt)..yg paling membanggakan pic nie dihantar kepada Temenggong Terengganu..waahh..hebat x?hehee...(aku sangat sangat gumbira di kala ini..suuungguuuhh!!)Tenz kepada insan bernama abah yang telah memprOmote aku habis-habisan..lOve u en.zul..http://emo.huhiho.comkaulah buah hatiku dunia akhirat...muahx3(errkk..macam melampau jerk...haha..ade aku kesah?)..dan akhirnya..dapat la jugak duet lebih aku untuk bulan ini..yahOooo!!Alhamdulillah...





Labels: , , 0 comments | | edit post
sO..? 
Hah??Kenapakah Begitu?Dak DSK,Bace Nim..!

Assalamualaikum...haa...nak kOngsi sOmething ngan kOrang nim..hehe..malu shaye...http://emo.huhiho.comhuhuu...nak masuk 3bulan da aku keje sebenarnyer...dulu asyik pOst entri "bile la aku nak keje...",bile da dapat keje lewat laks nak infOrm kat kOrang..huhuu..bukan xmO kOngsi tapi xde mase nak bukak blOg neyh atas alasan-alasan seperti ketetapan di bawah..(sila bace entri sebelum ini,terima kaseh)Alhamdulillah..dapat gak aku digelar "pekerja" setelah sekian lame...http://emo.huhiho.com
Ok2..dah2..Berbalik kepada tajuk kite pada hari nim...Aku bru jerk dapat berita dari lect aku semalam...Patut pOm punya lame tunggu SPA sampai nak kuar janggut ngan bulu mata dah..rupa-rupanyer senarai nama kitOrang kat recOrd SPa adalah berstatus "masih belajar"..huhuu..hampeh tOl..http://emo.huhiho.comkitOrang da berbulan-bulan duk tanam anggur tapi dOrang masih kate kitOrang still blajar??aduyaii...sO terpaksa la buat surat faks kpd Puan mariah di Bhg.pengambilan khas SPA utk infOrm yg aku da abes blajar then nak kene attach final result..Kepada anak buahku yg tersayang, kOrang hantar kat nOm nie 03-88885043(dak2 DSK2 bace entri aku nim..sO amek tindakan segera)..Untuk infO yg lebey lanjut mahupOm shape yg memang xfaham gak,call me k..

Sekian,terima kasih...

Shaye yg menurut perintah,

Nur Syahirah
(Ex-pengerusi DSK)
http://emo.huhiho.com
Blog Widget by LinkWithin